Τρία έργα υποδομών στη Σαντορίνη

 

Τρία σημαντικά έργα υποδομών στη Σαντορίνη, όπως η δημιουργία νέων εναλλακτικών λιμενικών υποδομών, μαρίνας και δεύτερου τελεφερίκ, βρίσκονται στις προτεραιότητες του Δήμου Θήρας.
Ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, αναφέρει στην «Κ» ότι παρεδόθη η πρώτη φάση της μελέτης για την κατασκευή εναλλακτικών λιμενικών υποδομών στη βορειοανατολική πλευρά της Σαντορίνης. Ως πιθανότερη τοποθεσία για τη δημιουργία τους προσδιορίζει την περιοχή Κολύμπος. Επίσης, εκτιμά ότι η χωροθέτηση της μαρίνας θα γίνει στις αρχές του 2014, με πιθανότερη τοποθεσία την περιοχή Μονόλιθος. Παράλληλα, αναμένει τη μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή και δεύτερου τελεφερίκ στο νησί.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται έργα με στόχο ολοκλήρωσής τους πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Ετσι, ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου αντιστήριξης των πρανών της Αρμένης με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού από το εξωτερικό. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε διάστημα τριών μηνών και θα αποτελέσει πιλότο για ομοειδή έργα στο νησί. Ο δήμος δρομολογεί την αντιστήριξη των πρανών των Φηρών και του Αθηνιού.
Εξάλλου, ο κ. Ζώρζος στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεδριακό κέντρο της Σαντορίνης, αναφέρθηκε στα τρία ξεχωριστά σημεία στα οποία θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες για την προσέλκυση επισκεπτών. Το πρώτο στοιχείο είναι η «πιο φρέσκια γη στην Ανατολική Μεσόγειο», καθώς οι ηφαιστειακές δραστηριότητες του προηγούμενου αιώνα έχουν διαμορφώσει τα νησιά των Καμένων όπως είναι σήμερα, αλλά και το σύνολο του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης. Το δεύτερο στοιχείο είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Το τρίτο στοιχείο είναι η Σαντορίνη ως ολοκληρωμένος γαστρονομικός προορισμός. Το δημοτικό συμβούλιο του νησιού ανακοίνωσε ότι το 2013 θα είναι έτος γαστρονομίας για τη Σαντορίνη.
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Λίτσα Φτακλάκη, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα υποστηρίξει τη δράση του Δήμου Θήρας να ανακηρύξει το 2013 έτος γαστρονομίας. Οπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, το μήνυμα που θα συνοδεύει την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειας θα είναι «Νησιά του Αιγαίου – Απέραντο Γαλάζιο» με σύμβολο τον ανεμόμυλο, μία πολύ αναγνωρίσιμη εικόνα των νησιών.

Πηγή: Η Καθημερινή

Speak Your Mind