ΥΠΕΚΑ: Ρύθμιση για αλλαγές χρήσεων σε δημοτικά πάρκα

 

parksΕιδικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα επιχειρείται η επίλυση στο σύνολο ζητημάτων που αφορούν αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσεων δημοτικών εγκαταστάσεων άθλησης ή αναψυχής στην επικράτεια, προωθεί η κυβέρνηση.

Οι ρυθμίσεις αυτές, όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, θα κατατεθούν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα αυθαίρετα. Ο κ. Καλαφάτης κάνει επίσης γνωστό ότι άμεσα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση σχετικά με τις προδιαγραφές σύνταξης μελετών διαχείρισης πάρκων, όπως το Άλσος Βεΐκου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία είχε ζητήσει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό προδιαγραφών σύνταξης μελετών διαχείρισης αλσών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων του Άλσους Βεΐκου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει επίσης από το υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή αν θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τις κοινωφελείς δημοτικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν εντός αναδασωτέων περιοχών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/ipeka-rithmisi-gia-allages-xriseon-se-dimotika-parka

Speak Your Mind