ΥΠΕΚΑ: Σε ισχύ απόφαση για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης

 

ypekaΗ υπουργική απόφαση περιλαμβάνει τυποποιημένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο επενδυτής, με κλειστά χρονοδιαγράμματα για τις υπηρεσίες, οι οποίες υποχρεώνονται πλέον να ολοκληρώνουν τη διαδικασία εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Σε ισχύ τίθεται η υπουργική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, με τη δημοσίευση της σε ΦΕΚ, σύμφωνα με την οποία ακόμη και για τις δραστηριότητες, τύπου Α1, που δυνητικά επιφέρουν μεγαλύτερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, οι διαδικασίες θα ολοκληρώνονται εντός 5-6 μηνών, ενώ για επενδύσεις χαμηλότερης όχλησης, τα οποία αδειοδοτούνται από τις Αποκεντρωμένες Περιφέρειες, η διαδικασία αδειοδότησης δεν θα υπερβαίνει τους 4-5 μήνες.

Η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει τυποποιημένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο επενδυτής, με κλειστά χρονοδιαγράμματα για τις υπηρεσίες, οι οποίες υποχρεώνονται πλέον να ολοκληρώνουν τη διαδικασία εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Κατερίνα Χριστοφιλίδου

http://www.skai.gr/news/environment/article/229605/upeka-se-ishu-apofasi-gia-tin-aplopoiisi-tis-perivallodikis-adeiodotisis/

Speak Your Mind