Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

 

afthairetaΣε αλλαγές που αφορούν πρόστιμα ειδικών ομάδων προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από το α΄ θερινό τμήμα της ολομέλειας ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, απαλλάσσονται από την καταβολή προστίμου ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων που απέκτησαν μέσω του ΟΕΚ, (μετά και τις καταγγελίες οτι είχαν παραλάβει κατοικίες με πολεοδομικές παραβάσεις) οι οποίοι θα κληθούν από κοινού να καταβάλουν μόνο ένα παράβολο αξίας 500 ευρώ.

Οι μονογονικές οικογένειες θα καταβάλουν μόνο το 30%, του ειδικού προστίμου εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία ό,τι δηλαδή προβλέπεται και για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Όσον αφορά τους έλληνες πολίτες μουσουλμάνους που έχουν εγκατασταθεί στη Θράκη, θα καταβάλουν 20% του ειδικού προστίμου για τη νομιμοποίηση της κύριας κατοικίας τους και σε περίπτωση ελλείψεως τίτλων ιδιοκτησίας, τα δικαιολογητικά θα καθοριστούν αργότερα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος.

Τέλος κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας είναι δυνατή η κατασκευή ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ πέραν του νόμιμου όγκου.

RE+D Magazine

http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=28127

Speak Your Mind