Μπλοκάρεται στο ΣτΕ κι άλλη επένδυση σε αιολικά πάρκα

 

aiolikoΣτα γρανάζια του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται από σήμερα η τύχη της επένδυσης στην κατασκευή 33 αιολικών σταθμών (πάρκων) ισχύος 1.077 MW σε όλη την Κρήτη για την οποία αντιδρούν έντονα 3.000 πολίτες της Κρήτης, απ΄όλους τους νομούς του νησιού.

Η προσφυγή τους συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου αιολικών σταθμών σε τέσσερις νομούς της Κρήτης και την διασύνδεσής τους με το εθνικό σύστημα ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου (επενδυτικός νόμος 3894/2010 – fast track).

Η επένδυση αυτή αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από 33 αιολικούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 1.077 M.W. στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης, οι οποίοι θα διασυνδεθούν με κοινό υποβρύχιο καλώδιο με το ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΚΥΤ Αχαρνών).

Οι κάτοικοι επικαλούνται ανεπανόρθωτη βλάβη της ποιότητας ζωής τους κάτι που είναι αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Π. Στάθης

http://www.capital.gr/news.asp?id=1742235

Speak Your Mind