ΟΛΘ: Παράταση στο διαγωνισμό για τη μαρίνα

 

olthΈνας μήνας παράταση δόθηκε για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, για την δημιουργία και λειτουργία με παραχώρηση, μαρίνας σκαφών αναψυχής, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μετά από αίτημα των εταιρειών που πέρασαν στη β΄φάση του διαγωνισμού, η καταληκτική ημερομηνία, από 1η Μαρτίου 2013, μετατέθηκε για τις 26 Μαρτίου. Το αίτημα για την παράταση συνδέεται με προωθούμενο νομοθέτημα που αφορά στις προϋποθέσεις και όρους λειτουργίας λιμένων τουριστικών σκαφών.

Στην β’ φάση του διαγωνισμού του ΟΛΘ, έχουν περάσει δύο από τα επιχειρηματικά σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην α’ φάση. Συγκεκριμένα πρόκειται για την εταιρεία Lamda Development S.A. και την κοινοπραξία Ακτωρ Α.Τ.Ε., ΑΚΤΕ-VEGA, Cosmos Yachting και Marina Krοslin GMBH.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την παραχώρηση για περίοδο 30 τουλάχιστον ετών της θαλάσσιας ζώνης μπροστά στο κρηπίδωμα Νο 1 του λιμανιού για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών και, της χερσαίας ζώνης στην α’ προβλήτα (7,195 στρέμματα) για την εξυπηρέτηση των χρηστών της μαρίνας (εστίαση, αναψυχή, εμπόριο ναυτιλιακών ειδών).

Προβλέπεται, επίσης, παραχώρηση υπαίθριου χώρου στη β’ προβλήτα (9,370 στρέμματα) για τη διαχείμαση και την επισκευή σκαφών αναψυχής.

Η μαρίνα θα διαθέτει 218 θέσεις ελλιμενισμού, ο χρόνος κατασκευής της υπολογίζεται στα τρία χρόνια, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου εκτιμάται στα 11,3 εκατ. ευρώ.

Άννα Καρολίδου

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=127114

Speak Your Mind